Tuesday, April 15, 2014

Casatorie in adolescenta

Posted by Unknown | 12:53 PM Categories:
http://images.soulpancake.s3.amazonaws.com/5749866IMGXAZlf3_thumb.jpg


Vad pe zi ce trece tot mai multe anunturi de casatorie. Nu este nimic grav, ba chiar ma bucura sa vad ca inca o persoana din lumea asta uriasa si-a gasit jumatatea, insa ma intristeaza faptul ca noile cupluri inca nu au trecut pragul varstei de 20 de ani.

Aici nu ma refer doar la acel tip de oameni vai de capul lor, cu un IQ care cerseste dupa ajutor si cu o personalitate cu care se integreaza doar in grupurile de cocalari.

Ma refer la persoane care pretuiesc educatia, care au asteptari de la viata, care arata ca pot mult mai mult. Sunt absolut convins ca lucrurile de genul se intampla inca de cand lumea, dar ne aflam in secolul 21, pentru numele lui Dumnezeu. Inca nici nu au cunoscut adevarata fata a dragostei, nici gustul vietii, dar considera ca sunt destul de maturi sa se casatoreasca.

Nu doresc sa fiu rau, sau sa credeti ca am ceva anume cu un anume cult sau religie, insa exemplele pe care le-am vazut sunt de religie penticostala. Sincer eu nu sunt un tip caruia ii pasa prea mult de religie, si cred in libertatea omului de a explora, de a intelege cum stau lucrurile in jurul lui, fara nici un fel de obligatie sau indemn.

Nu cunosc regulile sau obiceiurle acestei religii, insa mi se pare de-a dreptul stupid ca un pusti sau o pustoaica de 18, 19 ani sa fie nevoit sa se casatoreasca, doar pentru ca asa ii cere religia. Ei nici macar nu au avut o relatie pana atunci, insa sunt pregatiti sa se impovareze cu prezenta unui alt individ, pe care inca nici nu il cunosc indeajuns, pentru tot restul vietii.

In alta ordine de idei, acum 50 de ani era ceva normal sa te casatoresti de tanar, si sa ai cati mai multi copii, dar sunt de parere ca civilizatia umana a evoluat in ultimii zeci de ani, iar ordinea prioritatilor in viata ar trebui sa se schimbe putintel.

0 comentarii:

Post a Comment

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube