Wednesday, April 22, 2015


“Aici conteaza pizza, aici conteaza calitatea.” Acesta este mesajul care mi-a ramas in gand si pe care l-am evidentiat in ultima mea postare despre Pizzeria “Al Pesce Vela”, cu multa vreme in urma. Insa “micul pizzer” pe care il intalnisem acum jumatate de an intr-un spatiu de 5 m pe 5 azi a crescut. Si imi face o deosebita placere sa va vorbesc din nou despre el si veritabila sa pizza servita acum intr-un nou restaurant cu un ambient intru totul unic.

Initial, Viorel a pornit cu idea ca doreste sa transmita gustul pur italienesc al unei pizza direct la domiciliu. Insa in foarte scurt timp a remarcat faptul ca produsele lui devin din ce in ce mai indragite de catre oamenii din Baia Mare, avand in medie cate 80 de comenzi pe zi. Un numar de-a dreptul impresionant pentru un novice pe piata nu prea larga a orasului nostru.

Astazi l-am gasit pe Viorel, masterchef-ul desavarsit in materie de pizza italieneasca adevarata, intr-un restaurant nou, intr-o locatie foarte frumoasa a Baii Mari, zona RFN mai exact.  Sincer vorbind, primul lucru care mi-a atras atentia inca de cand ma aflam in pragul usii restaurantului, a fost privelistea. O imagine relaxanta a orasului nostru, care-ti confera o stare de armonie, cu sunete pline de fericire datorita rasetelor copiilor, care se afla in parcul de la o aruncatura de bat distanta.

 Odata intrat in incinta restaurantului orice probleme ai pe cap dispar. Design-ul unic gandit de catre Adrian Ciocan, detinatorul unui salon de tatuaje din oras,  iti va atrage atentia cat ai clipi , facandu-te sa crezi ca te afli pe o corabie in largul unei mari, probabil cea mediteraneana.

Intr-o ambianta placuta, in care fiecare element are un rol aparte, incepand cu tavanul, care este invaluit de catre o panza alba de iuta in forma de valuri; mobilierul, care este realizat manual de catre nimeni altul decat Viorel. Tot mobilierul pe care o sa-l vedeti este produs integral din europaleti, ideea venindu-i chiar lui.

 "Am vrut sa fac ceva diferit. Oricine isi permite poate sa plateasca pentru lux, dar sa creezi de la zero ceva original este de un infinit de ori mai greu. Efectiv, inainte sa ne apucam de lucrari eu mai intrebam pe cate un cumparator cum si-ar dori sa fie restaurantul nostru, am pus cate putin din ideiile lor cap la cap si sunt mandru de rezultatul final." imi povesteste el.

Da, suna bizar, insa acesta este un alt lucru care denota originalitatea si dorinta proprietarului  de a oferii ce este mai bun clientilor sai, iar acesta este un lucru admirabil in ziua de azi.

Ce ofera Pizzeria "Al Pesce Vela" acum? Ei bine, aproape orice. Dincolo de locatia perfecta, ambianta relaxanta si de vis, calitatea mancarii a crescut. Elementul lor forte era pana nu de mult aluatul, insa acum mai putem sa adaugam inca ceva pe lista, "Sosul picant". Acesta este unul de casa, reteta propie, si cu mana pe inima va marturisesc ca trebuie neaparat sa-l incercati. Eu unul ma identific sub forma unui mancator de pizza ambulant, insa niciodata nu am mai gustat un asemenea sos picant, este de nota 10.

Aici am sa enumar cateva caractere mai tehnice ale pizzeriei pe care le-am remarcat:

- 21 locuri, spatiu larg;
- timp servire pizza local 7-10 min;
- timp servire pizza domiciliu 15-20 min;
- preturi mancare mai mult decat rezonabile
*Oferta 2 Pizza medi la alegere dintre 11 feluri de pizza la 25 lei.
- pizza in forma de stea;
- preturi pizza family 30 lei/650gr, oricare dintre feluri
*Promotii in functie de numarul de pizza cumparate.
- preturi pizza mica 10-15 lei, respectiv medie 20 lei;
- preturi bauturi foarte mici
*Cafea orice fel (inclusiv Lavazza)/Cappuccino/Ceai la doar 3 lei.
- preturi bauturi fara alcool 4-7 lei;
- preturi bauturi alcoolice 4-25
*Bere 4 lei, vin la sticla 25.
- organizeaza evenimente;
- spatiu in care nu se fumeaza (dar au loc pe terasa);
- profesionalism si serviabilitate deplina;


O pizza pe care eu o recomand tuturor apropriatilor mei este Pizza Pesce Vela. Este prea dificil sa gasesc cuvinte care sa poata sa o defineasca, o splendoare de arome care-ti invaluie simturile. Fructele de mare impreuna cu ciupercile creeaza o aroma divina. Merita sa incercati!

In cele din urma, cei 8 ani de experienta ai lui Viorel si a sotiei sale sub aripa si in bucataria faimosului bucatar Generoso Ferrara se remarca in gustul fabulos din fiecare muscatura de pizza. Este o mandrie ca in micutul orasel Baia Mare sa se gaseasca o pizza de un asemenea fel.

Micul nostru bucatar creste incet si sigur, merge pe drumul cel bun si sper ca peste un an sa aud lucruri si mai bune despre Pizzeria "Al Pesce Vela".

Voi ce pizza imi recomandati?


0 comentarii:

Post a Comment

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube