Friday, November 22, 2013

The Hunger Games : Catching Fire

Posted by Unknown | 9:28 PM Categories:
                            http://latino-review.com/wp-content/uploads/2013/09/thehungergams-catchingfire-ukposter.jpg 


                         Pur şi simplu UIMITOR...


 Nu cred că există un premiu îndeajuns de bun pentru acest film. "Catching Fire" este de departe cel mai bun film al anului, este bazat pe ce-a de-a doua parte din seria de carţi 'The Hunger Games' scrise de Suzanne Collins, şi duce mai departe povestea lui Katniss Everdeen jucată de Jennifer Lawrence si Peeta Mellark (Josh Hutcherson), caştigători a celei de a 74 ediţii a Jocurilor Foamei. Aceştia au devenit ţinta preşedintelui Snow (Donald Sutherland) după ce au caştigat groaznicele Jocuri ale Foamei precum un cuplu înebunit de dragoste, iar lucrul acesta le-a dat cetaţenilor din districte speranţa la o viaţa mai bună şi  motivaţia excelentă pentru a începe o revoluţie.
 
 https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1469998_676339292400251_351048962_n.jpg 


 Strălucitul regizor Francis Lawrence, cunoscut după: Touch, Gotham, Water for Elephants, I Am Legend,  a întrecut din nou limitele normalului, regizând această capodoperă colosală. Efectele speciale au fost incredibil de bine realizate, ele împreuna cu performanţa ireprosabilă a actorilor, au reuşit să transmită perfect starea pe care aceştia o simţeau ori de câte ori câte un pericol se ivea. Sincer, sunt foarte fericit că şcenariştii nu au schimbat prea mult povestea, şi au lăsat ca acţiunea să decurgă precum în carte. Ştiu că perfecţiunea nu se poate atinge, însă acest film mai are doar o mică aruncatură de baţ până la ea.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/563166_676338689066978_1232817528_n.jpg

Filmul începe într-o dimineaţa rece de iarnă, în care Katniss se întâlneşte cu Gale (Liam Hemsworth), pentru a merge la vânătoare, deşi ea acum trăieşte în Cartierul Învingătorilor şi nu duce lipsă de nimic,  înca merge în padure pentru a vâna alături de bunul ei prieten. Ajunsă acasă descoperă ca il are ca şi vizitator pe preşedintele Snow, acesta o amenintă , spunându-i că dacă nu il va convinge pe el în primul rand iar apoi pe cei din Panem, că dragostea ei pentru Peeta este adevarată, familia ei va regreta.     
         
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1456101_676338692400311_2128853330_n.jpg
Relaţia sa cu Peeta a devenit extrem de rece de când s-au reîntors acasă, însa pentru transmisiunea live de dinaintea Jocurilor, amândoi au jucat bine rolul de îndrăgostiţi.     Aceştia pleacă într-un turneu prin toate districtele, iar în ciuda eforturilor lor de a fi păpusile Capitolului, oamenii vad în ei speranţa, iar fiecare om care arată asta ajunge să fie executat pe loc. Ajunşi în final la Capitolui, aceştia iau parte la o petrecere, în care toată lumea dorea să-i cunoască şi să-i felicite, ei descoperă ipocrizia locuitorilor, care îşi permit orice, care fac risipă de orice şi care sunt exagerat de extravaganţi, aici Katniss il cunoaşte pe Plutarch Heavensbee (Philip Seymour Hoffman) , şi simte că ceva este în neregulă cu el. 

După ce aceştia se întorc acasă, datorită revoltelor tot mai accentuate din anumite districte, Plutarch il sfătuieşte pe Snow să introducă şi mai multă frică în populaţie, prin diferite mijloace. Asa că un nemilos comandant al pacii, din alt district, vine să instaureze teama în oamenii din districtul 12, după ce Gale il atacă pentru a salva o sărmană bătrânică din mâinile lui, acesta il arestează, il leagă de un stâlp în piaţa oraşului şi începe să-l biciuiască Katniss împreună cu Haymitch şi Peeta intervin şi reuşesc să-l salveze. Acest act de sfidare il face pe Snow să ajungă la hotărârea ca în acest an, tributurile Jocurilor Foamei, să fie alese din foştii caştigători ai fiecărui district.  

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1456655_676338999066947_713254316_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1460116_676339219066925_1922080170_n.jpg
După ce tributurile au fost alese, Katniss si Peeta, care s-a oferit voluntar de această dată în locul lui Haymitch, trebuie să intre din nou în arenă, însă de această dată cu ucigaşi profesionişti. Pregătirile decurg destul de bine, Katniss şi Peeta încercând să-şi creeze aliaţi. În cadrul show-ului lui Caesar Flickerman (Stanley Tucci), Katniss poartă o rochie de mireasă albă, la ordinul preşedintelui Snow, însă puţin ajustată de către Cinna (Lenny Kravitz), atunci când la semnul lui Cina aceasta face o piruetă, rochia ei ia foc, şi se transformă într-o rochie neagră, cu aripi, aceasta simbolizând Gaiţa Zeflemitoare, simbolul speranţei pentru cei din Panem. Din cauza acestui incident Cina ajunge să fie omorât. Peeta şi Katnip ajung în arenă, şi aşa începe masacrul. 


Ei ajung să-i aibă ca şi aliaţi pe jumătate dintre tributuri, printre care: Finnick Odair (Sam Claflin), Megs (Lynn Cohen) care moare în scurt timp, iar mai apoi pe Beetee (Jeffrey Wright) cu prietena sa şi Johanna Mason (Jena Malone). Aceştia datorită unui plan conceput de Haymitch si Plutarch trebuie să-i menţină pe Katniss şi Peeta în viaţa. Cu toţii trec prin orori cumplite, precum: ploaie cu sânge, ceaţa otrăvită, maimuţe sălbatice, păsări care imită vocea celor dragi, şi multe altele. În final Johanna îi scoate cipul de urmărirelui Katniss şi o scapă din mâinile a doua tributuri. Ea cu ajutorul lui Beetee reuşeşte să distrugă invelişul de apărare al arenei şi o navetă coboară pentru a îi salva. Ea se trezeşte la bordul ei şi descoperă planul conceput de Haymitch şi Plutarch, şi faptul că Peeta cu Johanna au fost răpiţi de către Capitoliu. Ea are o criză de nervi şi sare la gâtul lui Haymitch, deoarece acesta i-a promis că il va proteja pe Peeta. Katniss se trezeşte lângă Gale, în Districtul 13 şi află că districtul ei a fost distrus. Şi aşa se termină cea de-a doua parte a Jocurilor Foamei.

Părerea mea este că acest film e o poveste tulburătoare despre cum viitorul nostru ar putea să fie, este o poveste plină de suspans, dramă, întoarceri de situaţii şi cu mici părti amuzante. Fără doar şi poate, Haymitch este responsabil de partea comică a filmului, acesta îşi îneacă sufletul în alcool pentru a nu se mai simţii responsabil pentru cei pe care el i-a omorât, însă sub prefaţa de betiv, se ascunde un om destul de calculat şi cu un caracter foarte puternic. În altă ordine de idei, cred că Gale ar fi trebuit să fie puţin mai mult pus în valoare, tot ceea ce arată în film este ca el este atât de curajos încât nu gândeşte de două ori înainte de a acţiona.   Este un fapt evident că cei de la LIONSGATE nu au aruncat pe fereastră cei 140.000.000 $, bugetul estimat. 
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1441347_676340295733484_1529140953_n.jpg

Un film genial, pe care l-aş viziona din nou fără nici o problemă. Totul a fost exact aşa cum îmi doream, nimic nu a fost lăsat pe dinafară, şcenariul a urmat cartea şi a micşorat momentele monotone din aceasta. Eu fiind un mare fan al seriei "Jocurile Foamei", am savurat fiecare secundă din film. Este o adevărată operă de artă, care reuşeşte să te transpună în mijlocul acţiunii, şi să te facă să reflectezi la viitorul rasei noastre. Dar în acelaşi timp, îţi arată că iubirea, indiferent de trecerea timpului, va persista în existenţa noastră. 

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1464723_676339499066897_1552626548_n.jpg
În concluzie, "The Hunger Games: Catching Fire" este un film pe care vă sfatuiesc din suflet să-l urmăriţi, merită din punct de vedere al cast-ului, filmării, efectelor speciale, etc... Vă asigur că filmul se ridică, dacă nu chiar întrece nivelul asteptărilor noastre.


The Hunger Games: Catching Fire

(Sursă : Wikipedia)
Directed by Francis Lawrence
Produced by Nina Jacobson
Jon Kilik[1]
Screenplay by Simon Beaufoy
Michael Arndt
Based on Catching Fire
by Suzanne Collins
Starring Jennifer Lawrence
Josh Hutcherson
Liam Hemsworth
Woody Harrelson
Elizabeth Banks
Lenny Kravitz
Philip Seymour Hoffman
Jeffrey Wright
Stanley Tucci
Donald Sutherland
Music by James Newton Howard
Cinematography Jo Willems[1]
Editing by Alan Edward Bell[1]
Studio Color Force
Distributed by Lionsgate
Release date(s)
  • November 11, 2013 (London premiere)
  • November 22, 2013 (United States)
Running time 146 minutes[2]
Country United States
Language English
Budget $140 million[3]
Box office $57,250,000[4]

0 comentarii:

Post a Comment

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube