Tuesday, November 26, 2013

Getaway

Posted by Unknown | 11:02 PM Categories:


 http://2.bp.blogspot.com/-SYVLO6rVUYs/Uf0Te2hD6GI/AAAAAAAAABg/1pcU-tXAtUk/s1600/Getaway+Banner+poster.jpg



 90 de minute irosite din viaţa mea...

Introducere

Getaway poate să primească un premiu pentru cele  mai multe maşini de poliţie distruse, insa in ceea ce priveste dialogul si caracterizarea personajelor, pot sa spun ca de mult  nu am mai vazut un film atat de monoton.  Aceasta urmarire filmată iti va distruge pana si ultima fărâmă de chef.  Courtney Solomon , producatorul acestui eşec, poate fi mandru de faptul ca a vizitat Bulgaria, insa nu de faptul ca a filmat acest film acolo.

Scurt rezumat

Fostul pilot de curse Brent Magna (Ethan Hawke) se intoarce acasa de Craciun si descopera casa ravasita, acolo gaseste un telefon prin care o voce (Jon Voight) il informeaza ca sotia sa Leanne (Rebecca Budig) a fost rapita , iar daca doreste sa o mai vada in viata trebuie sa respecte tot ceea ce el ii va spune. El trebuie sa mearga intr-un garaj subteran, sa fure o masina de curse, care este echipata cu multe camere video, microfoane, pentru ca tipul cel rau sa-l poata controla, si sa ajunga intr-o anumita locatie din Sofia. Asa incepe o urmarie nu prea spectaculoasa prin capitala Bulgariei (prima), el fiind nevoit sa conduca masinile de politie printr-un parc, sa distruga cat mai multe standuri si masini de politie, si asa incep o serie de misiuni parca scoase din „Need for Speed”.               
În scurt timp si Selena Gomez care interpreteaza un rol fara nume, ea fiind cunoscuta doar ca si Copilul (The Kid), se va alatura lui Magna si il va ajuta sa-si recupereze sotia. Ea joaca rolul micului geniu de care simplul nostru sofer, fara prea multa scoala are nevoie pentru a-si duce la capat misiunea. Dupa „foarte multe” replici schimbate, si prin foarte multe vreau sa spun ca aproape 0, si dupa o duzina de masini distruse, Brent Magna reuseste sa isi recupereze pretioasa sotie insa acum Gomez este rapita de catre cei rai, dar dupa o cursa extrem de lunga si incredibil de plictisitoare, el o salveaza si pe aceasta insa masina ajunge sa fie distrusa.

Opinie personală

Din punctul meu de vedere, acest film a fost o irosire nu doar de timp dar si de bani, cu un buget de 18 milioane de dolari, m-am asteptat poate la ceva mai mult de la Courtney Solomon, regizorul acestui  joc  transpus intr-un film. Scenariul a fost  sec, fara elemente care sa te tina cat de putin captivat, dialogurile au fost nu doar plictisitoare, dar de-a dreptul penibile. De aceea tind sa cred ca vina a fost a scenaristilor Gregg Maxwell Parker si Sean Finegan care le-au atribuit personaje si dialoguri foarte slabe actorilor. Modul de filmare a fost absolut hidos, nu sunt sigur daca am vazut un singur drift facut de catre Magna, filmat corespunzator, din care sa simt macar un strop de adrenalina si sa inteleg ce se petrece. Pe langa faptul ca majoritatea cadrelor din urmariri au fost filmate cu diferite camere foarte slabe, asezate in diferite parti ale masinii. Sunt de parere ca „Getaway” a  fost doar o incercare pentru Selena Gomez de a-si  reabilita putin imaginea dupa „Spring Breakers”, o  alta atrocitate cinematografica, iar pentru tot restul echipei de a castiga ceva bani in plus.

Concluzie

In concluzie, va avertizez ca acest film nu merita nota 4 de pe IMDB, el se claseaza undeva mai jos cu 3,9 puncte probabil. Sunt sigur ca intr-o ora si jumatate puteti sa faceti o gramada de alte lucruri decat sa va pierdeti timpul in fata televizorului, urmarind acest „Tom & Jerry”  fara nici un sens.

Getaway
(Sursă: Wikipedia)


Directed by Courtney Solomon
Produced by Steve Richards
Moshe Diamant
Joel Silver
Courtney Solomon
Screenplay by Gregg Maxwell Parker
Sean Finegan
Starring Ethan Hawke
Selena Gomez
Jon Voight
Rebecca Budig
Music by Justin Burnett
Cinematography Yaron Levy
Editing by Ryan Dufrene
Studio Dark Castle Entertainment
Signature Entertainment
After Dark Films
Silver Reel
Distributed by Warner Bros. Pictures
Release dates
  • August 30, 2013
Running time 90 minutes
Country United States
Language English
Budget $18 million[1]
Box office $10,501,938[1]


0 comentarii:

Post a Comment

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube