Sunday, April 6, 2014

Cumpararea unui teren

Posted by Jucarii | 7:23 PM Categories:
Cumpararea unui teren presupune mult mai mult decat s­ar parea la prima vedere and o  persoana decide sa achizitioneze un teren pentru a construi o locuinta trebuie sa tina  seama de mai multi factori decisivi, precum zona in care este amplasat lotul, cine sunt  vecinii si de ce utilitati dispune proprietatea respectiva.  Terenul de achizitionat inseamna o suma a factorilor locatie, utilitati, sol, alcatuire  geologica, apa si climat. Oriunde veti intentiona sa cumparati teren, veti regasi acesti  factori care vor influenta amplasarea casei/vilei. Primul pas pe care un cumparator il face  in achizitia unui teren este alegerea unei zone compatibile cu posibilitatile sale financiare,  informatiile de care trebuie sa dispuna la cumpararea unui teren pentru ridicarea unei  constructii. Cerintele de baza pentru aceasta situatie sunt aerul curat, apa potabila,  racordurile la electricitate, gaze naturale, canalizare si cai de acces.

Daca se  intentioneaza sa se construiasca o locuinta, atunci zona in care este amplasat terenul  trebuie sa fie destinata strict constructiilor rezidentiale, preferabil cu un regim de inaltime  mic, pentru a evita riscul constructiei unui bloc in imediata apropiere. De asemenea, se va  lua in considerare accesul facil spre centrul orasului, precum si existenta unor scoli,  gradinite, teatre, restaurante, apartamente si tot ce inseamna un mod de viata sociala  decenta. Atentie la vecini – pot fi evitate surprizele cunoscand planul urbanistic de detaliu.  Acesta va poate lamuri de exemplu asupra faptului ca nu puteti ridica o constructie cu  destinatia de locuinta pentru ca pe terenul vecin urmeaza sa se desfasoare activitati de  productie.

Terenurile intravilane s­au ieftinit cu aproape 80% in ultimii patru ani, iar  cumparatorii cauta suprafete mici. Dupa alegerea zonei, clientul trece la cautarea  propriu­zisa a lotului de teren, putand opta pentru ajutorul unui agent imobiliar, care are  datoria de a verifica toate actele proprietarului, pentru a nu exista interdictii de constructie,  retrageri sau conducte subterane. Dupa alegerea zonei si a lotului de teren, trebuie sa se  solicite vanzatorului un Certificat de Urbanism si un plan de retele. Inainte de cumpararea  unui teren, poate afla un calcul estimativ asupra Autorizatiei de Construire (AC) atunci  cand are la dispozitie Certificatul de Urbanism (CU) asupra lotului pe care urmeaza sa il  achizitioneze, adresandu­se in calitate de viitor proprietar la primaria de sector unde  figureaza bunul viitor.

0 comentarii:

Post a Comment

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube