Wednesday, March 26, 2014

In functie de ce criterii alegi locuinta

Posted by Jucarii | 5:59 PM Categories:
Daca doriti sa va cumparati un apartament trebuie sa stiti ca exista mai multe etape de  parcurs pana la achizitionarea ofertei care sa corespunda cel mai bine asteptarilor  dumneavoastra. Cumpararea unei case este o decizie extrem de serioasa care implica un  angajament pe termen lung din punct de vedere emotional, geografic si mai ales financiar.  Ca orice alta investitie, cumpararea unui apartament sau a unei case, poate prezenta  anumite riscuri. Pe de­o parte, valoarea locuintei poate scadea dramatic, dupa cum s­a  intamplat recent din cauza crizei imobiliare. Ce tip de apartamente s­au devalorizat mai  mult de la declansarea crizei: cele vechi sau cele noi? Asa ca daca iti doresti sa revinzi  dupa cativa ani apartamentul sau casa trebuie sa tii cont si de acest potential risc si sa  iei  cea mai buna decizie.  Studierea pietei poate fi anevoioasa, consumatoare de timp, de  nervi si de bani.

Cel mai indicat este sa apelati la serviciile unei agentii imobiliare care va  poate ajuta sa va atingeti scopul, acela de a achizitiona un apartament nou direct de la  dezvoltator, in cel mai scurt timp, la un pret corect, si in siguranta.  In ceea ce priveste  costul cu serviciile juridice, trebuie sa stiti ca, de regula, onorariul notarului este platit de  catre cumparator. De asemenea impozitul pentru tranzactii imobiliare(intre 1% si 3% in  functie de perioada de timp de cand vanzatorul a dobandit proprietatea) ramane exclusiv in sarcina vanzatorului.

Trebuie sa iei in calcul toate variantele de cautare a unei locuinte, fie pentru cumparare sau inchiriere case, vile in Bucuresti, pentru a fi bine informat. Nu lasa  toata treaba in grija agentului imobiliar sau in grija altcuiva. Este indicat sa apelezi la o  agentie imobiliara sau chiar la mai multe agentii, dar trebuie in paralel sa cauti si individual  ce fel de locuinte ­ case, apartamente sector 5 ­ sunt de vanzare pe piata si la ce preturi.  Primul lucru care se verifica in cazul unei inspectii tehnice este concordanta dintre  cadastru si ceea ce exista fizic, pe teren. Se controleaza finisaje, instalatii, cote, eventuale  greseli de constructie sau lucrari incomplete, dar si erori care pot crea disfunctionalitati in  viitor.  Trebuie insa sa aveti in vededere si alte aspect cum ar fi: accesibilitatea  :amenajarea strazilor, mijloace de transport, facilitatile din zona (scoala, gradinita,  supermarket), santierele deschise care provoaca disconfort fonic.

0 comentarii:

Post a Comment

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube