Friday, January 3, 2014

Invatatoarea din scoala de "fite"

Posted by Unknown | 9:03 PM Categories:
INVATATOAREA CORUPTA 


http://militar.infomondo.ro/wp-content/uploads/2011/02/coruptie.-consiliereanticoruptie.wordpress.jpg
Tot timpul ne plangem ca nu avem o tara ca afara, ca multe dintre spitalele noastre sunt inca cu 100 de ani in urma evolutiei, ca institutiile noastre de invatamant se darama peste elevi in timpul orelor, sau ca saracii copii sunt agresati de catre cei care ar trebuii sa le fie exemple, care sunt platiti sa-i invete ceva.

Nu este de mirare ca aceasta tara nu prospera deloc pe scara evolutiei, atat timp cat generatiile din ziua de azi, au inca profesori care au ramas blocati in trecut, care au o minte de acum 20,30,40 de ani. Foarte multi dintre acestia, inca incearca sa impuna modelul comunist in scoli, in care elevul trebuie sa plece capul, si sa faca exact asa cum ii dicteaza profesorul, deoarece acesta are mereu dreptate.

Cum credeti ca se simte un elev, care dintr-un mediu populat in proportie de 60%-70% de catre tehnologie, este nevoit sa mearga la o scoala, in care profesorii incearca sa-l reintoarca in timp, in urma cu 20 de ani, atunci cand creativitatea si originalitatea nu erau deloc agreate, iar toata lumea era obligata sa invete dupa acelasi model.

Subiectul de azi nu este Sistemul, ci doar o anumita parte din acesta, si anume, aceea parte din sistem invechita, care trage atat invatamantul inapoi, cat si viitoarul Romaniei.

Intrebarea mea este: de ce se mai mira lumea ca spaga este la ea acasa in Romania? ca peste tot pe unde mergi trebuie sa ti cont ca munca lor nu este pe gratis, ca salarul lor este prea mic, pentru a-ti indeplinii si tie nevoile, atat timp cat acest lucru ne este invatat inca din scoala. Ca trebuie sa invatam sa daruim, pentru a nu ajunge sa fim niste "SARACI IN SUFLET"! Trebuie sa aruncam cu banii castigati cu greu de catre parintii nostri, pentru a le indeplini dorintele exemplarilor nostrii profesori.

Daca va uitat putin mai jos, veti vedea la ce ma refer:



In acest video, stimata doamna profesoara este surprinsa de catre un parinte, cu ajutorul unei camere ascunse, cum ii cearta de-a binelea pe parinti, deoarece nu si-au platit cota pentru cadourile de Craciun ale angajatiolor scolii. Aceasta le evidenteaza intr-un mod foarte...'diplomat', faptul ca bietii lor copii doresc sa daruiasca, sa simta bucuria Craciunului, pe spatele parintilor. Oricum nu prea au de ales, privind felul excelent al invatatoarei de a-si impune punctul de vedere, intimideaza chiar si parintii, ce sa mai vorbim de copii. Oricum, vrajitoarea cea buna din aceasta poveste, le explica parintilor cum stau treburile in Sistemul Acesta De Stat Balcanic Romanesc, si cum trebuie sa fie recunoscatori ca odraslele lor au sansa de a merge la o asa scoala de "centru", in care cu siguranta ca acestia intra prosti si ies genii. Ba mai mult, sotul acesteia se afla in incapere, si le si traduce parintilor, vorbele scumpei sale sotii, sustinand din nou, ca daca ti-ai inscris pruncul la o asa scoala de "fite", ai luat tot pachetul, care include, bani invatatoarei, bani directorului, bani bodyguard-ului, bani bibliotecarei, bani casierei, bani femeii de servici, bani, peste bani si peste bani.

Asadar, cu siguranta ca aceasta minunata "lady" a  invatamantului romanesc, s-a gandit ca in acest an va concura cu parintele de la ea din sat, care va scoate o mica avere din spoveditul caselor, acum, dupa sarbatori.

Ceea ce este trist, e faptul ca aceste genii ruginite, care fara indoiala ca sunt pline de carte, si nimeni nu contesta acest lucru, insa au software-ul invechit, nu sunt sanctionate, in cel mai rau caz i se va taia 25% din salariu, si va merge sa infecteze mintile tinerilor generatii in continuare.

0 comentarii:

Post a Comment

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube